almanya hakında 10 şey

ALMANYA: EĞİTİM LOKASYONLARI

ALMANYA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 10 İLGİNÇ BİLGİ

Almanya Hakkında Bilmeniz Gereken 10 İlginç Bilgi
37674
Yüzölçümü bakımından Avrupa’nın en büyük beşinci ülkesi olan Almanya; köklü tarihi ile bilinen kaliteli eğitim kurumları, öğrencilere sağlanan ücretsiz öğrenim seçenekleri, düşük yaşam maliyetleri ve yüksek istihdam oranları ile dikkat çeker.  Avrupa Birliği’nin en büyük ekonomisine ve nüfusuna sahip ülke özellikle otomotiv ve kimya endüstrileri ile dünya çapında bir üne sahipken mühendislik, bilim ve sanat alanlarında uluslararası öğrencilerin Amerika, İngiltere ve Kanada’dan sonra en popüler eğitim destinasyonlarından biridir. Göz alıcı orta çağ mimarisi, birbirinden muhteşem şehirleri, dörtte biri ormanlarla kaplı doğası, şaşırtıcı karşıtlıklara rağmen iç içe geçmiş kültür çeşitliliği ve dünyanın en çok göç alan ülkeleri arasında yer alan Almanya hakkında pek bilinmeyen gerçekler yazımızda!

1-Şairler, Düşünürler ve Sanatçıların Ülkesi

Almanya, köklü tarihi ile geçmişten bu yana ‘şairlerin ve düşünürlerin ülkesi’’ olarak bilinir. Ülke, pek çok kültür ve sanat mekanına ev sahipliği yapmasının yanında, 300 şehir ve devlet tiyatrosu, 130 profesyonel orkestra, 25 binin üzerinde kütüphane, 5700’ün üzerinde müze ve uluslararası çapta koleksiyonları bulunan 630 sanat galerisine sahiptir. Almanyanın kültürel açıdan bu kadar üne kavuşmasında özellikle klasik müzik alanında Bach, Beethoven, Brahms ve Wagner gibi bestecilerin payı büyüktür. Bunun yanında Almanya’nın Kant, Hegel, Karl Marx, Schopenhauer, Nietzsche gibi düşünürleri ile tarihsel olarak felsefeye katkıları göz ardı edilemez. Goethe, Schiller, Grimm Kardeşler, Thomas Mann, Brecht, Hermann Hesse, Günter Grass gibi edebiyatçılar, hem Alman hem dünya edebiyatında yer alırken, Hans Holbein, Albrecht Dürer, Caspar David Friedrich ve Max Ernst gibi sanatçılarında rönesansa, romantizme ve gerçeküstücülüğe olan etkileri büyüktür. 


2-Dünyanın En Büyük Halk Festivali ‘Oktoberfest’

Bir Alman geleneği ve dünyanın en büyük halk festivali olan Oktoberfest, 1810 yılından beri  Almanya’nın Bavyera eyaletinin, Münih şehrinde düzenlenir. Her yıl 5 milyonun üzerinde katılımcısı olan etkinlik Ekim Festivali olarak bilinsede her yıl Eylül ayının son haftasında başlar, Ekim ayının ilk haftasında sona erer. 2 haftalık süre boyunca çok sayıda etkinliğin gerçekleştiği festivalde özellikle canlı müzik, oyunlar, lunapark ve bira olmazsa olmazlardandır. Münih belediye başkanının bira fıçısına musluğu çakması ve ‘fıçı açıldı’ demesiyle başlayan Oktoberfest boyunca dağıtılan biraların hepsi Münih yapımıdır. 


3-Venedik’ten Daha Fazla Köprüye Sahip Berlin

Almanya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Berlin, 1700 köprü ile İtalya’nın su kanalları ve köprüleri ile ünlü Venedik şehrini geride bırakır. Şehirde gezilebilir su yolları 180 kilometreden fazla iken Berlin’in tarihi dokusunu tekne turu ile keşfedebilirsiniz. Modern sanatı, zengin tarihi ve hareketli gece hayatı ile New York, Paris ve Londra’dan sonra kozmopolit yapısı ile dikkat çeken şehir, dünyanın en uzun açık hava galerisi olan ve 21 ülkeden sanatçıların resimlendirdiği Berlin Duvarı ile tanınır olmasının yanı sıra ülkenin kültür merkezidir. 


4-Dünyaca Ünlü Buluşların Ülkesi

Almanya hakkında ilginç bilgiler içerisinde ülkenin otomobilden aspirine, prefabrik evlerden jelibon şekerlemelerine, Noel ağacından telli defterlere kadar çok sayıda buluşlarından bahsetmeden olmazdı. Bunlar arasında en bilinenleri şu şekildedir;

  • Alman mucit Karlheinz Brandenburg, müzik dünyasında devrime yol açan ve müzik dosyalarını sıkıştırarak taşınabilir hale getiren MP3’ü bulmuştur. 
  • Daha çok Fransızlarla özdeşleşen akordeon ve ağız armonikası, 1822 yılında Christian Friedrich Ludwig tarafından icat edildi. 
  • Ofislerin vazgeçilmezi delgeç, Matthias Theel tarafından 1886’da bulundu. 
  • İlk benzinle çalışan otomobil, Alman mühendis Karl Benz tarafından icat edildi. 
  • İlk aspirin, ünlü kimyager Felix Hoffmann tarafından bulundu. 
  • Müzik alanında bir diğer icat, Emile Berliner tarafından gramofonun bulunmasıdır.
  • İlk röntgen cihazı Alman fizikçi Wilhelm Conrad Röntgen tarafından bulundu. 
  • İlk kontak lensler, ilk iki tekerlekli bisiklet, ilk bilgisayar, ilk faks cihası, cep saati, LCD ekran, walkman, insülin, kitap basımı ve sayısız buluşun sahibi Almanlar bu konuda dünyanın önde gelen ülkeleri arasındadır. 
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder